Verksamhetsutvecklare 100%

Fritidsforum arbetar för att främja en meningsfull fritid. Vi verkar för att öppna mötesplatser ska kunskapshöjas, synliggöras och engageras.  Sedan 1937 arbetar för ungas rätt till fritid, psykisk hälsa och social trygghet.  Som riksförbund för Sveriges fritids- och hemgårdar arbetar vi lokalt, regionalt, nationellt och internationellt för att höjas ungas röster för en meningsfull fritid.

Som anställd hos oss gör du en viktig insats för att stärka ungas röster och den sociala tryggheten. Du kommer få möjligheten att träffa människor från alla möjliga platser i Sverige då våra medlemmar finns från Arvidsjaur ner till Ystad.

OM UPPDRAGET

Som verksamhetsutvecklare arbetar du främst med att utveckla arbetet med våra medlemmar vilket innebär att du är flexibel och kan vara kreativ med din tid. Du arbetar nära förbundssekreterare och administratör på plats i Stockholm. Du kommer att göra många tjänsteresor med övernattningar i ditt uppdrag.

Arbetsuppgifter:

  • att lokalt, regional och nationellt stödja våra medlemmar i deras intressefrågor
  • skapa och hålla i utbildningar för att öka ungas engagemang
  • söka projektmedel för framtida projekt, nationellt och internationellt
  • skapa forum för delaktighet och inflytande tillsammans med medlemmarna

I tjänsten ingår att omvärldsbevaka för att behålla en bred och djup kännedom inom kultur- och fritidsområdet utifrån lokalt och regionalt perspektiv samt att arbeta för att få fler föreningsaktiva medlemmar och fler unga ledare inom föreningslivet.

Vi arbetar alltid med delaktighet och inflytande vilket betyder att det är viktigt att du kan lyssna och att du har ett bra bemötande, att du kan vara ett stöd i att förvandla idéer till verklighet och att du vågar pröva nya arbetssätt samt gillar att samarbeta med andra.

Krav:

  • Erfarenhet av att arbeta med ungas egen organisering och medskapande
  • God erfarenhet av att söka och skriva projektansökningar, planera, sköta uppföljning och utvärdering.
  • Viss kontakt med myndigheter vid ex uppföljning  av projekt
  • God kunskap om den ideella sektorn och det ideella arbetets kärnvärden och förutsättningar.
  • Erfarenhet av att genomföra utbildningar och workshops.
  • Kunna uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi vill att vår personal har en god samarbets- och kommunikationsförmåga genom att du leder dig själv och andra så att vi får goda resultat och inspirerar våra medlemmar. Du kan bygga starka och hållbara nätverk och du har god förmåga till problemlösning och beslutsfattande.

För tjänsten ska utdrag ur belastningsregistret visas.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Tjänsten är en visstidsanställning på 12 månader med start omgående. Eventuell förlängning är möjlig. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Intervjuer sker löpande och sista ansökningsdag är 18 april, mejla din ansökan till kansli@fritidsforum.se

Om du har frågor kontakta ordförande Mediha Ahmadi, mediha.ahmadi@fritidsforum.se