Under 2021 har vi med glädje gått med i ett nordiskt samarbete tillsammans med Nuorten Akatemia i Finland och Samfés i Island för att engagera flera unga i hållbar utveckling. Trots restriktionerna har vi som ungdomsorganisationer kunnat samarbeta över gränserna och hitta en digital lösning för att komma samman kring viktiga frågor.

Nu lanserar vi den svenska versionen av Nordic Youth Game – ett spel som kretsar kring hållbarhetsfrågor, Agenda 2030 och de globala målen. Spelet går ut på att deltagarna navigerar sig för att lära sig mer om hållbarhet genom att göra olika övningar för att samla så många poäng som möjligt. Övningarna är allt från att svara rätt på frågor till att använda sin kreativitet för att rädda världen.

Lämplig ålder för att spela spelet är från årskurs 6 och uppåt.

Vill ni spela?

Allt du behöver göra är att gå in på denna länk för att sedan klicka vidare till ’Download sponsored games’. Där använder man koden Natur för att komma åt och ladda ner spelet utan kostnad. Som fritidsledare är man den som är spelinstruktören samt den som utvärderar och poängsätter några övningar. Du får ett mejl med instruktioner och inlogg.

Deltagarna går in på https://play.seppo.io/ och loggar in som ’Player’. Som spelinstruktör går du in på det nedladdade spelet och trycker på sista ikonen åt vänster för att kunna få fram en kod som deltagarna kommer att behöva fylla i när de loggar in som ’Player’.

Spelet kan sättas i gång när spelinstruktören går in på spelet och trycker på ”Play”-ikonen.

Spelet är tillgängligt i 1 år och tar ca en timme att spela.