Starta föreningsresan hos oss!

Är ni sugna på att bilda förening? Kul!

Vi har nedan sammanställt 4 steg för att starta föreningen. Klicka på rutorna för att få större text. Om du skulle ha fler frågor så använda gärna vår chattfunktion. Den är skapad för att besvara föreningsfrågor.

Att starta en förening, kan innebära en första möjlighet att få göra något som ni verkligen brinner för. Möjligheterna är många och det bästa är att utgå från intresse, vad tycker ni är roligt? Ni behöver vara 3  personer för att starta en förening. Dessa 3 kommer då bli det som kallas för styrelse i föreningen. Fritidsforum hjälper till med skapandet av föreningen och även styrelseutbildningar. Hör av er till oss om ni har funderingar.

Medlemmar! Med fler medlemmar kan ni också göra mer. Arbetet blir också roligare om vi gör det tillsammans. Som styrelse i föreningen får ni också möjligheten att använda er av ert ledarskap för era medlemmar.

Att ha startmötet innebär att det äntligen är dags att få sätta igång med föreningsarbetet. Det är superkul! Det kan låta som stort och avancerat med stadgar, med stadgarna så har ni som styrelse och även medlemmar full koll på vad er förening står för. Behöver ni hjälp med skapandet så finns vi även som bollplank, hör av er!

 Tillsammans kan vi göra mer! Genom att ansluta föreningen till Fritidsforum har du möjlighet att söka bidrag, ta del av utbildningar och även få vårat medlemsbidrag. Framförallt så kan vi som organisation påverka mer med fler medlemmar. Vilka frågor vill du att vi ska arbeta för?