Förbundssekreterare 75%

Fritidsforum är en idéburen riksorganisation som bejakar alla människors lika värde, oavsett ålder, kön, åsikter, bakgrund och kulturell eller etnisk tillhörighet. Öppna mötesplatser som hemgården, fritidsgården, ungdomsgården är en viktig del av samhällets sociala, kulturella och demokratiska infrastruktur. Där framförallt unga ges möjlighet att utvecklas i ett sammanhang av alla åldrar. Medlemmar är föreningar som driver mötesplatser och lokala ungdomsföreningar. Mötesplatser som inte är föreningsdrivna är associerade medlemmar.

Förbundssekreteraren ansvarar för det övergripande arbetet i Fritidsforum. Det sker i samarbete med Fritidsforums ordförande, styrelse och våra medlemmar.

Förbundssekreteraren har en central roll i utformningen av organisationen och våra ideologiska plattformar och strategier, vår förbundspolitik och kommer i många sammanhang vara vårt ansikte utåt. Ett naturligt inslag i förbundssekreterarens roll är också externa relationer och nätverk samt bevakning av samhällspolitiska frågor som är av intresse för Fritidsforum.

Vi söker dig som vill arbeta med administrativa uppgifter samt utvecklingsfrågor på vårt kansli i Stockholm. Du har ett genuint intresse för föreningslivet, är bra på att leda och samordna, är strukturerad och kan hantera flera saker samtidigt. Du gillar att samarbeta med andra genom att vara inlyssnande samtidigt som du tar egna initiativ för att komma framåt i processer. Du kommer att arbeta och driva många frågor själv.

Arbetsuppgifter

Tjänsten består av tre delar

  • Arbetsleda förbundets anställda
  • Administration som ex ekonomisk planering och uppföljning av budget, skriva kallelser och protokoll till AU, styrelsemöten, uppdatera hemsidan
  • Ta fram underlag i olika utvecklingsinsatser, sammanställa rapporter, ta fram presentationsmaterial, skapa och hålla utbildningar, söka externa projektmedel, ansvarar för nationella- och internationella samarbeten tillsammans med utvecklingsledare eller andra samarbetspartners

Kvalifikationer

Du har god kunskap i ekonomi, god svenska och engelska i tal och skrift.

 Vi ser gärna att du:

– har erfarenhet av att arbeta i en ideell organisation

– har erfarenhet eller utbildning i ekonomihantering

– har akademisk utbildning eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig

– har god erfarenhet med att arbetsleda personal

– har god kunskap och intresse av utrednings och utvecklingsfrågor

– har god erfarenhet med att arbeta med utvecklingsprocesser

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningens omfattning:

Anställningsform: Tillsvidare med provanställning på 6 månader. Tillträde omgående.

Omfattning: 75 %. Arbetet innefattar även kvälls- och helgtjänstgöring.

Sista ansökningsdag: 18 april, vi går igenom ansökningarna löpande.

 Mejla din ansökan till:

kansli@fritidsforum.se

Eventuella frågor besvaras av ordförande Mediha Ahmadi, mediha.ahmadi@fritidsforum.se